AIR

Iets verderop van de atelierbunkers staat De Batterij aan den Sloterweg. Hier vind je de Artist in Residency (AIR) van Ginds.
Elke drie maanden werkt hier een andere kunstenaar aan een project geïnspireerd op de bunker en/of zijn omgeving. Deze onderzoeksperiode wordt afgesloten met een expositie. In de zomerperiode vinden er kortere residenties plaats, van zo’n drie weken.

Wie ben jij?
Een beeldend kunstenaar die op zoek is naar een bijzondere plek om in grote afzondering te kunnen werken aan een eigen project, voorstudie of experiment.

Je bent tussen de 20 en de 40 jaar oud en je wilt door middel van deze residentie verder ontwikkelen binnen je expertise of deze juist verbreden. 

Ieder heeft een eigen beweegreden en ambitie voor een residentie bij GinDS. Vertel ons over die van jou!


Meld je aan
Ben jij geïnteresseerd in een residentie periode bij GinDS? Meld je dan aan bij onze curator Fieke de Boeck, via e-mailadres ginds@meurkens.nl
Eens in de zoveel tijd maken we een zo’n gevarieerd mogelijke selectie. Mocht je geselecteerd worden dan nemen wij contact met je op!


Wat willen we van je ontvangen?
Je portfolio, cv en je plan voor de residentie periode.

Let op! Er is geen mogelijkheid tot overnachten in de Batterij.

Benieuwd naar de kunstenaars die de afgelopen jaren de batterij bij GinDS hebben bemand voor een artistiek onderzoek? Kijk op de verschillende jaargangen in het menu onder ‘AIR’