28 & 29 mei: Annabelle Binnerts en Bart Lunenburg THE CROSSING OF THE FIRST THRESHOLD

De Batterij Aan den Sloterweg is de artist in residency van GinDS. Drie maanden lang werken kunstenaars hier aan een eigen project. Deze werk- en onderzoeksperiode wordt afgesloten met een expositie.

Afgelopen maanden hebben Annabelle Binnerts (1995) en Bart Lunenburg (1995) een gezamenlijke residentie gedaan in de ruimtes van GinDS. Beiden werken vanuit een individuele kunstenaarspraktijk.

Annabelle focust zich in haar praktijk op taal, zowel als onderwerp als materiaal. Woorden en zinnen keren in steeds veranderende vormen terug in haar werk en gaan het dialoog aan met de toeschouwer.

Bart houdt zich bezig met thema’s als architectuur en geheugen. Hij werkt in verschillende media: fotografie, sculptuur en maquettes, die vaak samenkomen in totaal installaties.

De werkperiode in GinDS wordt door hen afgesloten met de duo-tentoonstelling The Crossing of the First Threshold. De titel is geïnspireerd op een van de fases uit ‘The Hero’s Journey’ een door Joseph Campbell bedachte storytelling-formule. In The Crossing of the First Threshold vormt de ruimtelijke opzet van de voormalige militaire batterij, met haar opeenvolging van cel-achtige kamers, het uitgangspunt voor twee metamorfose-achtige installaties, waarmee de kunstenaars de batterij transformeren tot een andere wereld. Hierin houden houten dierensculpturen de wacht over de deurposten en ritmisch geweven steenpatronen waaieren uit over de vloeren. Elke cel van de batterij vormt een hoofdstuk binnen het narratief van de tentoonstelling.

U bent van harte uitgenodigd voor de expositie ‘The Crossing of the First Threshold’

De expositie van Bart Lunenburg en Annabelle Binnerts is te bezichtigen op zaterdag 29 mei van 13.00 tot 18.00 uur en zondag 30 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur.


Wilt u deze expositie bezichtigen? Klink dan hier om te reserveren of vraag 29 mei bij de informatiebalie welk tijdslot nog beschikbaar is.