Expositie ‘ABYME’ Sjimmie Veenhuis

Sjimmie Veenhuis (1984) is geboren in Emmeloord in een kaarsrechte straat. Precies in het midden van de Noordoostpolder: een kunstmatig en systematisch aangelegd stukje Nederland.

Verkeersborden, stoeptegels, drukknoppen, videobanden. Alledaagse materialen met een concrete vorm, daar maakt Sjimmie installaties mee. In deze installaties laat hij de alledaagsheid van die materialen een transformatie ondergaan door met herkenbare eigenschappen een nieuwe vorm af te dwingen. Maar de oorspronkelijke functionaliteit blijft resoneren in zijn werk. Sjimmie Veenhuis nodigt je uit tot het innemen van een nieuw perspectief op onze materiële en systematische omgeving.

“In de batterij in Hoofddorp heb ik mezelf de opdracht gegeven om in drie maanden tijd een spannende verbinding te vinden tussen mijn werk en deze unieke locatie. Want niet alleen de plek beïnvloedt het werk dat ik hier maak, ook het werk beïnvloedt misschien wel de beleving van de plek waar het gemaakt wordt. Ik werk in deze periode met materialen waarmee ik eerder heb gewerkt en vanuit de wisselwerking van bekend en onbekend, heb ik mijzelf tot doel gesteld dat alles aan het eind van deze periode bij elkaar moet komen.”

Officiële opening vrijdag 30 augustus 19.30uur. Met live muziek van elektronisch duo Druiprek
De expositie van Sjimmie Veenhuis is te bezichtigen op 30 en 31 augustus en 1 september van 11.30 tot 17.00uur

Rijnlanderweg 989, 2132 ML Hoofddorp

Facebook evenement