Expositie: Tapping of Rope on a Hollow Pole

Drie maanden lang werkte beeldend kunstenaar Erik Aardema bij GinDS. Deze werk- en onderzoeksperiode wordt afgesloten met een expositie op zaterdag 20 en zondag 21 april.

Beeldend kunstenaar Erik Aardema (1995) behaalde zijn bachelor in Fine Art aan de AKI Artez Academie voor de Kunsten in Enschede in 2019. In zijn artistieke praktijk heeft Aardema een specifieke interesse in de sporen van menselijk ingrijpen in gebouwde en natuurlijke omgevingen. 

Tijdens de residentie heeft Aardema zich gefocust op het onderzoeken van de omgeving aan de achterzijde van de batterij. Hier vormt zich, op de akkers van de Haarlemmermeerpolder een landschap van distributiecentra, sloten en weilanden. In dit gebied botsen de leefwerelden van dieren en planten met de ritmes en bewegingen die de nieuwe bebouwing met zich meebrengt. Deze botsingen neemt Erik waar vanuit verschillende perspectieven en bevraagt en bewerkt deze. Door ook zijn eigen werkproces te onderzoeken en te experimenteren met nieuwe combinaties van tekst, film en sculptuur vormt Erik de batterij om tot een verstoring in het landschap waar nieuwe mogelijkheden ontstaan…

Adres: Rijnlanderweg 989 | Hoofddorp | www.ginds.org

Openingstijden: zaterdag 20 april, 12.00 – 17.00 & zondag 21 april, 11.00 – 15.00