ARTIST IN RESIDENCE: JONAT DEELSTRA

Jonat Deelstra (NL, 1991) is een Nederlandse kunstenaar. Hij is opgeleid als illustrator aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht (HKU), (2013-2017), zijn recente werken zijn voornamelijk olieverfschilderijen en sculpturen. Jonat laat zich inspireren door andere culturen en religies.‘I need the supernatural. I need to learn about the mystery of human existence.’ ​

In eerste instantie ben ik een schilder. Dat is de vorm waar ik me het meest in kan verliezen en mijn verhalen in kan vertellen. Ik werk snel en maak expres fouten. Ik weet niet waarom maar ik wil graag de controle volledig verliezen waardoor er een geschiedenis en textuur ontstaat. Wanneer het schilderij ‘lelijk’ genoeg is vat ik de koe weer bij de horens en probeer ik het werk weer te temmen. Daardoor zijn er altijd elementen in het beeld dat ik nooit had kunnen voorzien, daar ben ik op uit.

Van 1 februari t/m 19 mei werkt Jonat Deelstra aan nieuw werk in de Batterij. Wil je op atelierbezoek? Dat kan op zaterdag 16 maart van 17.00 tot 22.00 uur.
ww.jonatdeelstra.com/