Expositie ‘FOSSA BESTIAS’ Ana Oosting & Expositie Studio Battery

ANA OOSTING – FOSSA BESTIAS

Ana Oosting is in 2015 afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam en heeft onlangs een masterdiploma ‘ArtScience’ behaald aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Ana heeft zich gespecialiseerd in keramiek maar werkt ook met stop-motion technieken en pop-up technieken om haar werk tot leven te brengen. Hoe we ons als mens verhouden tot de natuur, dat is terug te zien in de werken van Ana Oosting, die voor haar kunstcarrière een bachelor in de Biologie behaalde. Haar recente werken zijn grote bewegende sculpturen die hun inspiratie vinden in plankton, de kleine diertjes die ronddrijven in de waterkolommen van de oceanen.

”Het barre winterlandschap om de bunker heen lijkt, naast wat vogels en gras, levenloos. Maar in het water barst het van de zoetwaterplankton. Met een schepnet en een microscoop heb ik inspiratie opgedaan voor een nieuwe serie kinetische sculpturen die eind januari te zien zullen zijn in de Batterij.”

U bent van harte uitgenodigd om op ontdekkingstocht te komen bij de expositie FOSSA BESTIAS.

Openingstijden expositie | 31 januari 1 februari en 2 februari | 11.00 tot 17.00uur

Officiële opening | Vrijdag 31 januari | 19.30uur

De Batterij Aan Den Sloterweg is de Artist In Residency van GinDS. Drie maanden lang werkt een kunstenaar hier aan een eigen project. Deze werk- en onderzoeksperiode wordt afgesloten met een expositie

STUDIO BATTERY

Gelijktijdig met de expositie van Ana Oosting exposeert ook Studio Battery.

Studio Battery is gevestigd in een van de vaste ateliers bij GinDS, verderop gelegen aan de dijk. Er zal werk te zien zijn van Christian Tartarini (schilderkunst), Cissie van der Ven (fotografie), Marsha Roth (lampdesign) en Jan Luitjes (fotografie).