FULLY CHARGED #3 TIMAEUS

Timaeus (1997), ofwel Tim van Hooft, is een beeldend kunstenaar uit Rotterdam. Binnen zijn praktijk onderzoekt en maakt hij speculatieve (visuele) narratieven en werelden. Hij zoekt hierin verbanden tussen mythe, folklore en toekomstgericht denken. Timaeus maakt voornamelijk gebruik van digitale technieken en ontwikkelt virtuele films en beelden die de vorm nemen van installaties.

Door middel van de digitale techniek onderzoekt hij hoe deze een waardevolle bijdrage kan vormen om ons heden en toekomst opnieuw te verbeelden rondom thema’s van ecologie en technologie. Zijn werk vormt hierin een brug tussen de fysieke werkelijkheid en de technologische mogelijkheden om die werkelijkheid te manipuleren en hervormen. Timaeus introduceert tijdens dit proces fictieve elementen, waarbij hij streeft naar een vorm van verhalen vertellen die de Antropocentrische blik kan uitdagen.

Tijdens zijn residentie in de batterij gaat Timaeus aan de slag met de kleine ecologie├źn die zich op en rondom de structuren van de bunker bevinden. Met behulp van 3D scan technieken vangt hij deze rijke omgeving en gaat hij aan de slag met het ontwikkelen van beeldende narratieven die een alternatieve blik kunnen werpen op de batterij.