FULLY CHARGED: JANNEKE VEERMAN

Janneke Veerman is beeldend kunstenaar die werkt met het medium fotografie. In haar fotografie legt ze verstilde momenten vast of zoomt ze in op voorvallen die niet direct in het oog springen. Door de nadruk te leggen op het stille, gebruikt ze haar fotografie als middel om uit de hectiek van het dagelijkse leven te ontsnappen en op zoek te gaan naar haar eigen vluchtwerelden. In die werelden legt ze poëtische of romantische sferen vast.

Haar werk is een antwoord op de gehaastheid van alledag waarin snelle informatiestromen ons voortdurend toekomen, er een continu streven is naar vooruitgang en er een grote druk is om alsmaar te moeten presteren. In onze maatschappij en hedendaagse manier van leven, waarin we continu ‘aan’ moeten staan, zijn maar weinig momenten waarin we ons even af kunnen sluiten voor wat er aan het gebeuren is. In haar werk onderzoekt Janneke hoe het mogelijk is bewust te kijken en te ervaren, zodat er ruimte ontstaat voor bezinning en reflectie.

Naast een traditionele manier van fotograferen, houdt ze zich ook bezig met het maken van mixed media werk dat de oorsprong vindt in haar fotografisch werk. Ze combineert zelf geschoten foto’s met diverse andere materialen totdat er een interessant beeld ontstaat. Dit is een materiaalgerichte benadering van maken, waarbij ze de grenzen probeert te verleggen van het medium fotografie door te experimenteren met verschillende technieken en materialen.

‘Tijdens Fully Charged wil ik me verder verdiepen in hoe ik in mijn werk de grenzen van traditionele fotografie kan verleggen door gebruik te maken van alternatieve fotografische methoden en/of materialen. Ik wil experimenteren met het afdrukken van foto’s op verschillende ondergronden en het creëren van fotografie in speelse vormen. Daarnaast ben ik specifiek op zoek naar materialen die bij kunnen dragen aan het creëren van een poëtische sfeer en bewust kijken bevorderen. Ik ben benieuwd wat ik in de omgeving aan materiaal kan vinden.’

Website Janneke Veerman