ZOMERRESIDENTIE #3: LASITY LAST

Lasity Last werd geboren in het Friese Drachten op 12 oktober 1995. Vanaf haar achtste fietste ze naar school in het nabijgelegen Beetsterzwaag. Hiervoor kruiste ze iedere dag weilanden en bos. De liefde voor de natuur begon al jong en speelt dan ook een grote rol in haar werk.

Ze studeerde van 2016 tot 2020 Fine art aan de AKI ArtEZ in Enschede, hier behaalde ze haar Bachelor of Arts.

Als Lasity te werk gaat is ze experimenteel, onderzoekend en nieuwsgierig. De werken die ze maakt symboliseren de bevroren momenten uit het nu.

Ze is zeer begaan met al wat de natuur haar te bieden heeft en put hier dan ook veel inspiratie uit. Veel van haar werken bevatten dan ook elementen uit de natuur, hierdoor is haar kunst soms fragiel en vergankelijk.W

” Voor mij is deze residentie in de Batterij aan de Sloterweg een avontuur. Ik zal mij verwonderen en laten inspireren door wat ik zie in en om de bunker. Het gaat mij vaak om de tijdelijkheid, een momentopname waar je anders gedachteloos aan voor bij zou lopen. Je ziet het elke dag maar kijk je er ook wel eens naar?

Ik kies het materiaal niet, het materiaal kiest mij en vandaar uit zal ik dan ook te werk gaan tijdens deze residentie. Naarmate ik bezig ben valt het materiaal en het verhaal samen.”

www.lasitylast.nl