Expositie Marianne van Aperen

MARIANNE VAN APEREN  // “HET GEBEURDE / HET GEBEURDE”
 
De Batterij Aan den Sloterweg is de artist in residency van Ginds. Drie maanden lang werkte hier beeldend kunstenaar Marianne van Aperen. Deze werk- en onderzoeksperiode wordt afgesloten met een expositie op zaterdag 4 en zondag 5 februari.
 
Marianne van Aperen (1993) studeerde Textiel en Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze werkt vaak met textiel, performance, installatie, tekeningen en tekst.

Tijdens haar residentie in De Batterij aan den Sloterweg hoorde Marianne van Aperen het constante geluid van vliegtuigen die laag over de Batterij vlogen. Geïnspireerd hierdoor concentreerde ze zich op thema’s als vertrekken en gaan; thuiskomen en terugkomen. En daarbij de vraag: hoe worden herinneringen en gebeurtenissen beïnvloed door iemands vertrek of aankomst? Mensen komen je leven binnen en ze vertrekken weer; hoe waren verhalen gegaan als iemand níét was gebleven of als je zelf toch andere keuzes had gemaakt? Daarbij heeft ze zich laten inspireren door theater scripts en scenario’s; al schrijvend heeft ze zichzelf uitgedaagd om te schuiven en te spelen met personages en gebeurtenissen. Wat gebeurt er met een verhaal als rollen omdraaien of als gebeurtenissen niet plaatsvinden of zich op een andere manier ontvouwen? Stap binnen in de cellen van de batterij en wandel mee in de telkens veranderende vertellingen van Marianne van Aperen in de expositie “Het Gebeurde / Het Gebeurde”.
 
De expositie van Marianne van Aperen is te bezichtigen op zaterdag 4 en zondag 5 februari van 12.00 tot 17.00 uur.